Вероятността съществуващите ваксини срещу коронавирус да не действат въобще при новия

...
Вероятността съществуващите ваксини срещу коронавирус да не действат въобще при новия
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Вероятността ваксините да не действат въобще при Омикрон е много малка |

Вероятността съществуващите ваксини против ковид да не работят изобщо при новия вид „ Омикрон “ е доста дребна. Но може да работят по-слабо.

Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев по бтв. Той напомни, че ЕК е подписала контракт с „ Пфайзер “, че в случай че се появи рискова мутация на вируса, производителят е подготвен за 100 дни да обезпечи приспособена ваксина.

„ Омикрон “ беше избран като вид, пораждащ безпокойствие, заради няколко аргументи. Първо, дали се популяризира по-бързо от останалите варианти; второ – дали го хващат актуалните тестове; трето – дали е кадърен на имунологично бягство. Мен третата причина най-вече плаши, акцентира проф. Кантарджиев. 

Трябва да имаме една подготвеност да се изследват повече хора и доста значимо – да се изпращат бързо материали за секвениране на
съмнителни хора, счита професорът.

Известни са над 50 разновидности на варианта - това плаши. Призивът ми е да се носят маските, да не се събират безразсъдно доста хора на едно място. И хората да се имунизират - наложително над 65-годишна възраст, болни с диабет и други хронични заболявания, посъветва проф. Каантарджиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР